Терапевтична гіпотермія в лікуванні тяжкої асфіксії новонароджених - Білугіна, Т. В.; Онопченко, Світлана Павлівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Перинатальна асфіксична енцефалопатія напряму пов’язана з високими показниками захворюваності та смертності в усьому світі та є основною причиною зниження якості життя пацієнтів. Метод терапевтичної гіпотермії тіла новонароджених широко застосовується в розвинутих країнах як дієвий спосіб нейропротекції. Подальший розвиток гіпоксично-ішемічної енцефалопатії (HIE) відбувається в 0,5-1випадку на 1000 дітей. При цьому до 60% з них помирають протягом неонатального періоду, а 25% тих, що вижили мають серйозні довгострокові проблеми з нейророзвитком. Саме тому існує необхідність поліпшення результатів лікування у новонароджених з асфіксією середнього ступеня і важкою. Мета дослідження. Проаналізувати результати лікування тяжкої асфіксії новонароджених методом генералізованої помірної гіпотермії.
Keywords: тези доповідей