Щодо стандартизації субстанції бромід 1-β-фенілетил-4-(n-диметиламінобензиліденаміно)-1,2,4-триазолію - Кіпоть, Я. Ю.; Бідненко, Олександр Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Ішемічна хвороба серця (ИБС) - патологічний стан, що розвивається при порушенні відповідності між потребою в кровопостачанні серця та його реальним здійсненням. Це невідповідність може виникнути при збереженні на певному рівні кровообігу міокарда, але різко зросла потреба в ньому, при збереженні потреби, але падає кровопостачанні. У поліпшенні прогнозу ІБС, так і усунення нападів стенокардії (ішемії міокарда) беруть участь адреноблокатори (БАБ), які впливають на одне з патогенетичних компонентів ІБС - дисфункції ендотелію. В даний час на дисфункцію ендотелію припадає дуже велике значення у формуванні ІБС. Серед нових біологічно активних сполук, які синтезовані в Запорізькому державному медичному університеті, особливу увагу заслуговує речовина бромід 1-в-фенілетил-4-(n-диметиламінобензиліденаміно)-1,2,4-триазолію (кардіотрил), яка володіє протиішемічною, вазодилятаторною, антиоксидантною, фібринолітичною, антигіпертензивною і мембраностабілізуючою дією.
Keywords: тези доповідей