Синтез та біологічна дія солей похідних 7-β-гідроксіалкілксантиніл-8-аміноалканових кислот - Пахомова, Ольга Олександрівна; Назаренко, М. В.; Романенко, Микола Іванович; Шарапова, Т. А.; Корнієнко, В. І.; Самура, Б. А. (Харків : НФаУ, 2014)
Серед різноманіття вітчизняних та закордонних лікарських засобів для лікування таких патологічних станів, як ішемічна хвороба серця, ниркова недостатність, порушення мозкового кровообігу, цукровий діабет, подагра та багато інших, дуже малий відсоток складають низькотоксичні лікарські засоби, а, отже, пошук нових ефективних та малотоксичних препаратів є одним з найприоритетніших завдань сучасної фармацевтичної науки.
Keywords: тези