Організація аудіторної самостійної роботи для студентів шостого курсу медичного факультету з дитячих інфекційних хвороб - Конакова, Ольга Володимирівна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Дралова, Олександра Анатоліївна (Запоріжжя : ЗДІА, 2016)
На сучасному етапі для вивчення клінічних дисциплін у медичних вищих навчальних закладах невід‘ємною частиною освітнього процесу як для студентів, так і для викладачів стає аудиторна самостійна робота. Педагогічні технології системи ECTS передбачають, що у центрі навчального процесу знаходиться студент. Перевага віддається активним методам навчання, підготовка студентів відбувається за індивідуальними планами, збільшується частка самостійної роботи під контролем викладача. Когнітивним інтересам належить одне з провідних місць серед основних чинників ефективного навчання оскільки вони, власне, забезпечують активне пізнання світу.