Асистивні технології для розширення доступності бібліотечного обслуговування - Тюркеджи, Н. С.; Tiurkedzhy, N. S. (Харків : ХДАК, 2023)
У сучасному світі інклюзія та доступність стали вкрай важливими аспектами суспільної рівності. Бібліотеки виступають агентами змін у створенні інклюзивного суспільства. Вони мають не тільки забезпечувати доступ до інформації та знань, а й активно сприяти толерантному ставленню до людей з інвалідністю та соціальній різноманітності загалом. Асистивні технології відкривають безмежні можливості для полегшення доступу до бібліотечних ресурсів для людей з різноманітними особливими потребами. Інформація про ці технології та їхню доступність є важливою для бібліотек та їхніх користувачів.
Assistive technologies for expanding library services accessibility