Дослідження рухової активності студентів Запорізького державного медичного університету - Гребенчук, О. П.; Кандибей, Вероніка Костянтинівна (Запорізький національний університет, 2016)
Великий російський фізіолог І.М. Сеченов писав: «Все бесконечное разнообразие внешних проявлений мозговой деятельности сводится окончательно к одному лишь явлению - мышечному движению». Поширеність гіподинамії зростає в зв'язку з урбанізацією, автоматизацією і механізацією праці, збільшенням ролі засобів комунікації. В даний час фізичною культурою і спортом в країні займається всього 8 - 10% населення, тоді як в економічно розвинених країнах світу цей показник досягає 40 - 60%. Поширеність гіподинамії серед студентів досягає 80%. Відомо, що у студентів медичних факультетів співвідношення динамічного і статичного компонентів життєдіяльності становить за часом у період навчальної діяльності 1: 3, у позанавчальний час 1: 8 [Цветкова, 2009].
Keywords: тези