Фактори, що впливають на ціноутворення для лікування гострого поглибленого карієсу - Смірнова, Ірина Віталіївна; Ель Кандуссі, А.; Магуза, С.; Малумі, С. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Зараз спостерігається бурхливий розвиток стоматологічних технологій, які дозволяють досягти чудових результатів, в тому числі і високої естетики, але вимагають дорогих обладнання та витратних матеріалів. Цілком очевидно, що пацієнтові стоматологічне лікування обходиться недешево і не всі верстви населення можуть його собі дозволити. Мета дослідження: проаналізувати вплив на собівартість стоматологічного лікування, вартість медикаментів і пломбувальних матеріалів при лікуванні гострого, глибокого карієсу. Матеріал і методи: витрата медикаментів і пломбувальних матеріалів розраховувався відповідно до Наказу № 507 від 28.12.02 р МОЗ України «Про затвердження нормативів надання медичної допомоги та показників якості медичної допомоги».
Keywords: тези доповідей