Синтез та властивості деяких похідних 1,2,4-тріазол-3-тіолу - Гоцуля, Андрій Сергійович; Федотов, С. О. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Дослідження, які пов'язані з розробкою методів синтезу та вивченню фармакологічних властивостей похідних 1,2,4-тріазолу викликають значну зацікавленість. Поєднання даного гетероциклу з іншим фармакофорним фрагментом збільшує вірогідність появи корисних властивостей цільових продуктів реакції. Мета дослідження. Метою дослідження був цілеспрямований синтез 2-((5-R-4-R1-1,2,4-тріазол-3-іл)тіо)етан-1-олів та їх похідних (R = циклопропіл, 2-метилфуран-3-іл; R1 = СH3, C2H5) з наступним дослідженням властивостей одержаних сполук. Матеріали та методи. Проміжні 5-R-4-R1-1,2,4-тріазол-3-тіони були одержані за відомим методом циклізації ацильованих тіосемікарбазидів з заміщеними ізотіоціанатами. Наступним етапом роботи було алкілування синтезованих тіолів 2-хлоретанолом. Подальша модифікація сполук була проведена в середовищі надлишку ацетатного ангідриду. Структуру отриманих сполук
Keywords: тези доповідей