Клінічне дослідження статистики з використання знімних протезів. Запропонування можливих заходів для поліпшення процесу адаптації в знімному протезуванні - Клєвцова, А. Д.; Сапальов, Сергій Олександрович; Гладкий, Дмитро Петрович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Актуальність. У ьогоденні одним з модерних відтворень яскравої посмішки вважаються протези, як знімні (рис. 1) так і не повністю знімні (рис. 2). У разі втрати, а отже нестачі повного ряду зубів лікар ортопед запропонує пацієнту протезування (часткове пластинчасті або бюгельні конструкції). Також ми можемо зустріти таку ситуацію, коли пацієнту властива повна втрата зубного ряду. В таких випадках ми можемо запропонувати йому повністю знімну конструкцію (клінічною картиною у цьому випадку може бути така картина: атрофія альвеолярних відростків та частини, стан слизової оболонки, що покриває їх і тверде піднебіння, втрату фіксованої міжальвеолярної висоти і фізіологічні ознаки в силу вікової категорії. Враховуючи стрімкий розвиток медицини та стоматології, як окремої галузі медицини хочу сказати про використання таких програм, як DSD технології. З’явилися з цим і нові прилади, які зараз намагається придбати кожна сучасна стоматологія: внутрішньо ротова відеокамера і цифрові фотокамери.
Keywords: тези доповідей