Особливості протиінфекційного та загального імунітету при вроджених клапанних вадах серця у дітей - Каменщик, Андрій Володимирович; Гиря, Олена Максимівна; Славкін, Ю. Л. (My University, 2011)
У роботі проведено аналіз протиінфекційного та загального імунітетуу дітей з вродженими вадами серця, що мають ураження клапанів. Виявлена персистенція цитомегаловірусноїі стрептококової'інфекціїта активація фагоцитарних реакцій у цих хворих. В работе проведен анализ противоинфекционного и общего иммунитетаудетей с клапанными врожденными пороками сердца. Выявлена персистенция цитомегаловирусной, стрептококковой инфекции и активация фагоцитарных реакций у этой категории больных. The analysis of an antiinfectiousand general immunity in children with congenital heart diseases with valvular lesions was conducted. The persistence of cytomegaloviral and streptococcal infection with activation of phagocytic reactions in these patients was revealed.
Особенности противоинфекционного и общего иммунитета при врожденных клапанных пороках сердца у детей
Features of antiinfectious and general immunity at innate valvular heart-diseases in children
Keywords: вроджені вади серця; клапани; діти; персистуючі інфекції; фагоцитоз; врожденные пороки сердца; клапаны; дети; персистирующие инфекции; фагоцитоз; congenital heart defects; valves; persistent infections; phagocytosis; children