Спектрофотометричне визначення каптоприлу в субстанції - Бурлака, Ю. В.; Тарханова, О. О.; Васюк, Світлана Олександрівна; Гладишев, Віталій Валентинович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Розроблено нову спектрофотометричну методику кількісного визначення каптоприлу в субстанції, що базується на вимірюванні абсорбції водного розчину препарату при 203 нм. Лінійна залежність спостерігається в межах 0,8–1,6 мг/100 мл, коефіцієнт кореляції становить 0,9995. Методика відповідає вимогам ДФУ за такими валідаційними характеристиками, як лінійність, точність, правильність і робасність. Разработана новая спектрофотометрическая методика количественного определения каптоприла в субстанции, которая основана на измерении абсорбции водного раствора препарата при 203 нм. Линейная зависимость наблюдается в пределах 0,8–1,6 мг/100 мл, коэффициент корреляции составляет 0,9995. Методика соответствует требованиям ГФУ по таким валидационным характеристикам, как линейность, точность, правильность и робастность. A new spectrophotometric method for the quantitative determination of captopril in pharmaceutical substances is developed. This method is based on measurement of aqueous captopril solutions absorption at 203 nm. The linearity ranges were found to be 0,8–1,6 mg/100ml with correlation coeffi cient 0,9995. The proposed method is valid according to the validation requirements of Ukrainian Pharmacopeia.
Keywords: спектрофотометрія; каптоприл; субстанція; кількісне визначення; спектрофотометрия; субстанция; количественное определение; spectrophotometrу; captopril; substance; quantitative determination