Особливості внутрішньої будови яєчників потомства щурів після введення прогестерону під час вагітності - Григор'єва, Олена Анатоліївна; Ковальчук, Катерина Сергіївна; Hryhorieva, O. A.; Kovalchuk, K. S.; Григорьева, Е. А.; Ковальчук, К. С. (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2018)
Резюме. Для лікування невиношування вагітності в акушерсько-гінекологічній практиці широко застосовують гормон прогестерону. Мета дослідження – вивчити співвідношення структур яєчників щурів (фолікулів, сполучної тканини, судин та жовтих тіл) після введення прогестерону під час вагітності. Summary. In obstetric and gynecological practice for miscarriage treatment the hormone progesterone is widely used. The aim of the study – to learn the correlation of ovarian structures of rats (follicles, connective tissue, blood vessels and corpus luteum) after the administration of progesterone during pregnancy. Резюме. Для лечения невынашивания беременности в акушерско-гинекологической практике широко используется гормон прогестерона. Цель исследования – изучить соотношение структур яичников крыс (фолликулов, соединительной ткани, сосудов и желтых тел) после введения прогестерона во время беременности.
Features of the ovarian internal structure of the offspring of rats after the progesterone administration during pregnancy
Особенности внутреннего строения яичников потомства крыс после введения прогестерона во время беременности
Keywords: яєчники; прогестерон; фолікули; сполучна тканина; жовте тіло; судини; ovary; progesterone; follicles; connective tissue; corpus luteum; vessels; яичники; фолликулы; соединительная ткань; желтое тело; сосуды