Пошук біологічно активних сполук серед 8-амінозаміщених 1-R-теобромінів - Іванченко, Дмитро Григорович; Романенко, M. I.; Александрова, Катерина Вячеславівна; Мартинюк, О. О.; Макоїд, Ольга Борисівна; Самура, Б. А. (Харків : НФаУ, 2010)
Пошук біологічно активних речовин серед похідних теоброміну є актуальним напрямком фармацевтичної науки в зв’язку з тим, що останні мають різноманітну біологічну дію (діуретичну, бронхолітичну, антигіпертензивну, гіполіпідемічну, протизапальну, анальгетичну та ін.) та знайшли широке застосування в медичній практиці.
Keywords: тези