Нормалізація біотопів у мешканців великих промислових міст - Резніченко, Юрій Григорович; Охматенко, Г. О.; Хар’яков, В. А.; Резніченко, Наталія Юріївна; Резниченко, Ю. Г.; Охматенко, Г. А.; Харьяков, В. А.; Резниченко, Н. Ю.; Reznichenko, Yu. G.; Okhmatenko, G. O.; Khariakov, V. A.; Reznichenko, N. Yu. (My University, 2020)
Проведено порівняльний аналіз різних біотопів жителів крупного промислового міста з високим антропогенним навантаженням і міста середньої величини. Доведено наявність відмінностей в співвідношенні мікроорганізмів різних біотопів у осіб залежно від місця проживання. Встановлено системність змін мікрофлори в організмі людини. Доведено ефективність профілактичних курсів застосування пробіотиків у жителів великих промислових міст. Проведен сравнительный анализ различных биотопов жителей крупного промышленного города с высокой антропогенной нагрузкой и города средней величины. Доказано наличие отличий в соотношении микроорганизмов разных биотопов у лиц в зависимости от места жительства. Установлена системность изменений микрофлоры в организме человека. Доказана эффективность профилактических курсов применения пробиотиков у жителей крупных промышленных городов. A comparative analysis of different biotopes of the citizens of large industrial city with high anthropogenic load and town was performed. The differences in the ratio of microorganisms of different biotopes of people depending on the place of residence was proved. Systematic changes of microflora in the human body were established. The effectiveness of preventive courses of probiotics for citizens of large industrial cities was proved.
Нормализация биотопов у жителей крупных промышленных городов
Normalization of biotops in citizens of big industrial cities
Keywords: велике промислове місто; мікробіоценоз; пробіотики; крупный промышленный город; микробиоценоз; пробиотики; large industrial city; microflora; probiotics