State of immunity in preschoolers with acute respiratory viral infections associated with adenoid vegetations - Dmitrova, E.; Smiyan, O.; Holubnycha, V.; Smiian, K.; Bynda, T.; Reznychenko, Y. H.; Vysotsky, I.; Vasylieva, O.; Plakhuta, V.; Manko, Y.; Havrylenko, A.; Syadrista, Y.; et al. (My University, 2021)
Introduction. Acute respiratory infections are the most common infectious diseases worldwide among children of diff erent age groups. Materials and methods. 59 children between the ages of 3 and 7 participated in the study. The fi rst group included 22 patients with an acute respiratory viral infection, the second one consisted of 23 patients with acute respiratory viral infections associated with adenoid vegetation, and 14 apparently healthy children were included in the control group. Immunology research was conducted during the acute period of the disease. Statistical processing of received data was done with the standard statistical software EZR 1.41. інфекційні захворювання у всьому світі серед дітей різних вікових груп. Мета. Вивчення клітинної та гуморальної ланок імунітету в дітей дошкільного віку, хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції на фоні аденоїдних вегетацій. Методи дослідження. У дослідженні взяли участь 59 дітей віком від 3 до 7 років. До першої групи увійшли 22 пацієнти з гострою респіраторною вірусною інфекцією, до другої – 23 пацієнти з гострими респіраторними вірусними інфекціями, які пов’язані з аденоїдною вегетацією, а в контрольну групу – 14 практично здорових дітей. Імунологічне дослідження проводили в гострий період захворювання. Статистичну обробку отриманих даних проводили за допомогою стандартного статистичного програмного забезпечення EZR 1.41.
Стан імунітету в дітей дошкільного віку, хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції на фоні аденоїдних вегетацій
Резніченко Ю. Г. - https://orcid.org/ 0000-0003-1534-0326
Keywords: immunity; cellular; humoral; adenoid; children; infection; імунітет; клітинний; гуморальний; аденоїди; діти; інфекція