Терапевтичні можливості профілактики доклінічної серцевої недостатності у хворих на гіпертонічну хворобу за допомогою фіксованої комбінації периндоприлу з амлодипіном - Дзяк, Г. В.; Колесник, Михайло Юрійович (Київ, 2016)
Мета – оцінити вплив фіксованої комбінації периндоприлу з амлодипіном на тиск наповнення ЛШ в стані спокою та під впливом фізичного навантаження за співвідношенням Е/е’. Матеріал і методи. До роботи включено 102 чоловіки з ГХ (середній вік (52±8) років). Діагноз ГХ встановлювали згідно рекомендацій Європейського товариства кардіологів (2013). Проводили офісне вимірювання та добове моніторування артеріального тиску на приладі АВРМ-04 (Мeditech, Угорщина). Всім учасникам виконували трансторакальну ехокардіоскопію на ультразвуковому приладі MyLab 50 (Esaote, Італія).