Основні напрями удосконалення антикорупційної діяльності в закладах охорони здоров’я - Аніщенко, Михайло Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Під впливом євроінтеграційних процесів сучасний стан розвитку України характеризується посиленням боротьби з корупцією через тотальну корумпованість державного механізму та бізнес-структур, що визнається майже усіма членами суспільства. Подальша трансформація системи охорони здоров’я не можлива без удосконалення антикорупційної діяльності. Мета дослідження. Проаналізувати діюче антикорупційне законодавство та законодавство про охорону здоров’я, тенденції розвитку даного законодавства, виявити проблеми, окреслити основні напрями вдосконалення антикорупційної діяльності в закладах охорони здоров’я. Матеріал і методи. Нормативно-правова база України, структурно-функціональний, юридично-технічний, системно-аналітичний.
Keywords: тези доповідей