Особенности развития центрального брыжеечного лимфатического узла крыс первого месяца жизни в норме и после антенатального антигенного воздействия - Алиева, Е. Г.; Алієва, Олена Геннадіївна; Aliyeva, E. G. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Исследовано развитие центрального брыжеечного лимфоузла крыс первого месяца простнатального онтогенеза в норме и при внутриутробном введении антигена – человеческого иммуноглобулина. Установлено, что внутриутробное антигенное воздействие вызывает ускоренное созревание лимфоидных структур брыжеечного лимфатического узла и определяет фазные изменения в его развитии. Досліджено розвиток центрального брижового лімфатичного вузла щурів першого місяця постнатального онтогенезу в нормі та при внутрішньоутробному введенні антигену – людського імуноглобуліну. Встановлено, що внутрішньоутробний антигенний вплив викликає прискорене дозрівання лімфоїдних структур брижового лімфатичного вузла та визначає фазні зміни в його розвитку. The development of mesenteric lymph node in early postnatal period of ontogenesis in norm and under the inﬂuence of the intrauterine injection of an antigen – human immunoglobulin was investigated. It is established, that the intrauterine antigen injection provokes the maturation of mesenteric lymph node lymphoid structures and deﬁnesphased changes in its development.
Особливості розвитку центрального брижового лімфатичного вузла щурів першого місяця життя в нормі та після антенатального антигенного впливу
Peculiarities of the central mesenteric lymph node of rats of the ﬁrst month of life in normal conditions and after antenatal antigenic exposure
Keywords: брыжеечный лимфатический узел; лимфоциты; антигенное воздействие; брижовий лімфатичний вузол; лімфоцити; антигенний вплив; mesenteric lymph node; lymphocytes; antigenic inﬂuence