Спосіб ранньої діагностики ішемічних порушень міокардау осіб, що потребують диференційної діагностики больового синдрому у ділянці серця - Кривенко, Віталій Іванович; Качан, Ігор Сергійович; Котляревська, Еліна Валентинівна; Салівон-Гончаренко, Анастасія Анатоліївна (Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (УКРПАТЕНТ), 2017)
Спосіб ранньої діагностики ішемічних порушень міокарда у осіб, що потребують диференційної діагностики больового синдрому у ділянці серця, шляхом проведення велоергометрії, який відрізняється тим, що додатково проводять дисперсійне картування ЕКГ і, якщо показник індексу "міокард" збільшився вище 15 %, в порівнянні зі станом спокою, залишається таким на першій та п'ятій хвилинах відновлювального періоду і результат велоергометрії позитивний, діагностують ранні ішемічні порушення міокарда
Корисна модель належить до галузі медицини, зокрема до кардіології, і може бути використана для діагностики ранньої ішемії міокарда у пацієнтів, що потребують диференційної діагностики больового синдрому у ділянці серця.
Keywords: ішемічна хвороба серця; патент; рання діагностика; серце