Нефротичний синдром: діагностика і лікування - Шеховцева, Тамара Григорівна; Свистун, Сергій Іванович; Доценко, Сергій Якович (Запорізький державний медичний університет, 2013)
У навчальному посібнику на засадах сучасної медицини розглянуті основні питання етіології, патогенезу, клініки та діагностики нефротичного синдрому. Представлена сучасна класифікація нефротичного синдрому. Висвітлені основні принципи лікування захворювань, які супроводжуються нефротичним синдромом. Узагальнено та систематезовано нові наукові дані щодо патогенетичної терапії первинних і вторинних гломерулонефритів з нефротичним синдромом. При створенні посібника використовувались основні положення доказової медицини з нефрології. До посібника включено тестові завданная і клінічні задачі для контроля засвоєння пройденого матеріалу. Посібник рекомендовано для лікарів-інтернів і студентів медичних вузів.