Науково-дослідна робота студентів у процесі формування організаційно-управлінських компетенцій фахівців фармації - Книш, Євгеній Григорович; Ткаченко, Наталя Олександрівна; Червоненко, Наталія Михайлівна (Запоріжжя : ЗДІА, 2016)
Сучасна епоха зі зростаючою кількістю інформації, з прискоренням технологічних процесів і якісною зміною соціального часу зумовила необхідність перегляду принципів та парадигм освітнього процесу [1]. Сьогодні медична й фармацевтична система освіти України зазнає реформування: відбувається пошук шляхів відповідності змісту й запитам практичної фармації, особистим вимогам студентів, світовим стандартам. Реформа вищої освіти покликана забезпечити перехід студента з пасивного споживача знань в фахівця, який вміє сформулювати проблему, проаналізувати шляхи її вирішення, знайти оптимальний результат і довести його правильність [2]. На перший план у підготовці висококваліфікованих фахівців фармації виступає неперервність, системність, самоосвіта, удосконалення.