Розвиток емоційного інтелекту в контексті психолого-педагогічного супроводу адаптації іноземних громадян довузівського етапу навчання - Дочинець, Дмитро Іванович; Гайдук, Лідія Прокопівна (My University, 2021)
Стаття присвячена питанням психолого-педагогічного супроводу іноземних студентів довузівського етапу навчання. Розглядаються типові труднощі та проблеми, які виникають у процесі адаптації іноземних громадян до умов навчання в закладах вищої освіти України. Акцентується увага на значенні здібностей, знань та вмінь, пов’язаних із саморегуляцією особистості та необхідних для успішної соціалізації особи в умовах нового навчального середовища, вказані основні компоненти та принципи розвитку емоційного інтелекту.
Keywords: соціальна адаптація; емоційний інтелект; психолого-педагогічний супровід; вербальні та невербальні канали комунікації; комунікативна компетенція; соціалізація