Глутатіонсинтетазна недостатність як генетично-детерміноване захворювання: клінічний випадок - Лямцева, Олена Валентинівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета: Продемонструвати особливості перебігу глутатіонсинтетазної недостатності (ГСН) у новонародженої дитини. Матеріали та методи: Дослідження включало ретроспективний аналіз історії хвороби з детальним вивченням даних перебігу основного захворювання і його ускладнень, ознайомлення з результатами тесту на виявлення амінокислотних порушень, та порівняння даних патолого-анатомічного заключення з встановленим діагнозом під час находження дитини у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених (ВАІТ) на базі КНП «МДЛ № 5» ЗМР.
Keywords: тези