Функції перетинок завиткового лабіринта - Лебединець, Микола Григорович; Лебединець, Олександра Миколаївна; Булига, Вероніка Сергіївна (My University, 2017)
Енергія звукової хвилі передається в такому напрямі: стремінце, пере лімфа пристінкових сходів, присінкова мембрана, ендолімфа завиткової протоки, покривна перетинка, спіральний орган. Основна перетинка не передає, а поглинає залишкову енергію звукової хвилі.Energy of acoustic wave is going in the following direction: stapes, perilymph of vestibular scale, vestibular membrane, endolymph of cochlear duct, tectorial membrane, spiral organ. Basilar membrane absorbs residual energy of acoustic wave.
Keywords: присінкова перетинка; присінкова перетинка; покривна перетика; спіральний орган; основна перетинка; vestibular membrane; cochlear duct; tectorial membrane; spiral organ; basilar membrane