Етичні проблеми в медицині : навч. посіб. для сам. роботи студ. І-ІІІ курсів мед. та фарм. ф-тів ден. форми навчання - Утюж, Ірина Геннадіївна; Мегрелішвілі, Марія Олексіївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
«Етичні проблеми в медицині» як навчальна дисципліна є складовою сучасної соціально-гуманітарної освіти, спрямованої на формування у студентів не тільки відповідного рівня професійних знань та навичок, а й культури етичного мислення на основі цінностей загальнолюдської та професійної моралі. Метою викладання навчальної дисципліни є активне сприяння гуманізації медицини на основі формування світоглядних цінностей поваги та любові до людини, засвоєння аспектів етичної моделі біоетики, поглиблення знань тих, хто цікавиться питаннями моралі, а також реалізація гуманістичного потенціалу біоетики, як науки, виховання у студентів шанування цінності та гідності людського життя від зачаття до природної смерті.