Динаміка показників імуноглобулінів Е, А, М, G у дітей з новими випадками захворювання на туберкульоз в процесі застосування антимікобактеріальної терапії - Разнатовська, Олена Миколаївна; Мирончук, Юлія Валеріївна (Czech Republic, Karlovy Vary: Skleněný Můstek, 2017)
Найважливішим завдання сучасним дитячої фтизіатрії є підвищення ефективності антимікобактеріальної терапії (АМБТ). В структурі різних вікових категорій населення особливої уваги набувають діти, у яких спостерігаються суттєві особливості клінічного перебігу туберкульозу та певні різносторонні зміни імунологічного статусу. Імуноглобуліни (Ig) забезпечують специфічний імунологічний захист організму. Літературні дані свідчать про актуальність визначення рівнів Ig у якості потенційних маркерів у діагностиці туберкульозу. Мета роботи – дослідити динаміку показників Ig Е, А, М, G у сироватці крові дітей з новими випадками захворювання на туберкульоз в процесі застосування АМБТ.