Синтез та вивчення антиоксидантної дії 8-ариліденгідразино-1-n-хлоробензилтеобромінів - Іванченко, Дмитро Григорович; Романенко, Микола Іванович; Глущенко, М. В.; Милосердова, Г. В.; Бєленічев, Ігор Федорович; Иванченко, Д. Г.; Романенко, Н. И.; Милосердова, А. В.; Беленичев, И. Ф.; Ivanchenko, D. G.; Romanenko, N. I.; Gluschenko, M. V.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2008)
Синтезовано ряд похідних 8-ариліденгідразино-1-n-хлоробензилотеобромінів, структура яких підтверджена методом ПМР-спектроскопії. Антиоксидантна активність синтезованих сполук вивчалась методом вільнорадикального окиснення. Показана перспектива вивчення антиоксидантів в ряду похідних 8-ариліденгідразино-1-n-хлоробензилотеоброміну. Синтезирован ряд производных 8-арилиденгидразино-1-n-хлорбензилтеоброминов, структура которых подтверждена методом ПМР-спектроскопии. Антиоксидантная активность синтезированных соединений изучалась методом свободнорадикального окисления. Показана перспектива изучения антиоксидантов в ряду производных 8-арилиденгидразино-1-n-хлорбензилтеобромина. It was developed the preparative way for the synthesis of 8-arylidenhydrazino-1-n-chlorobenzyltheobromine derivatives. The obtained compounds were estimated using the PMR-spectroscopy. The antioxidative activity of the synthesized compounds was studied by the method of a free-radical oxidation initiation. It was shown the ability for research of 8-arylidenhydrazino-1-n-chlorobenzyltheobromine derivatives with antioxidative activity.
Синтез и изучение антиоксидантного действия производных 8-арилиденгидразино-1-n-хлорбензилтеоброминов
Synthesis and studying antioxidative actions of 8-arylidenhydrazino-1-n-chlorobenzyltheobromine derivatives
Keywords: синтез; антиоксидантна дія; ПМР-спетроскопія; ксантин; теобромін; антиоксидантное действие; ПМР-спектроскопия; теобромин; synthesis; antioxidantive activity; PMR-spectroscopy; xantine; theobromine