Хроматографічне та мас-спектрометричне визначення активних фармацевтичних інгредієнтів – похідних 3-тіо-1,2,4-тріазолу в лікарських засобах та біологічних об’єктах - Варинський, Борис Олександрович; Варинский, Б. А.; Varynskyi, B. O. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Обґрунтування вибору теми дослідження. Сучасна медицина має в своєму арсеналі і використовує похідні 1,2,4-тріазолу як протигрибкові, протипухлинні, антиоксидантні, гепатопротекторні, противірусні лікарські препарати. Останнім часом в Україні знайшов широке використання оригінальний лікарський засіб тіотріазолін, зареєстровані ветеринарні препарати трифузол та авесстим. Препарат трифузол ефективний проти багатьох вірусів. В той же час авесстим підвищує резистентність организму до хвороб вірусної етіології. Тому дослідження цих речовин має особливу важливість. На етапі реєстрації для застосування в медицині людини знаходиться засіб тіометрізол, що має нейропротекторні властивості.
Хроматографическое и масс-спектрометрическое определение активных фармацевтических ингредиентов – производных 3-тио-1,2,4-триазола в лекарственных средствах и биологических объектах
Chromatographic and mass spectrometric determination of active pharmaceutical ingredients – derivatives of 3-thio-1,2,4-triazole in medicinal products and biological objects
Keywords: 3-тіо-1,2,4-тріазоли; ВЕРХ-ДМД; ВЕРХ-МС; лікарськи речовини; фармакокінетика; метаболізм; залишкові кількості; 3-thio-1,2,4-triazoles; HPLC-DAD; HPLC-MS; drugs; pharmacokinetics; metabolism; metabolism