Динаміка функціонального відновлення у хворих на нейропатію лицевого нерва на фоні комплексного реабілітаційного лікування - Runcheva, K. A.; Pukhalsyi, M. P.; Рунчева, К. А.; Пухальський, Микола Павлович (Poltava : Ukrainian Medical Stomatological Academy, 2021)
Актуальність: На сьогодні поширеність дегенеративних захворювань хребта займає перше місце у світі. Серед них найчастіше виділяють: остеохондроз різних відділів хребта, спондилоартроз, спондильоз, грижі та протрузії міжхребцевих дисків. 75-90 % українцям ставлять діагноз: остеохондроз хребта. За даними Національного центра статистики здоров’я населення США, поширеність хронічної болі у спині складає 26-32% дорослого населення. Саме тому, дегенеративні зміни хребта, які проявляються хронічними болями у спині займають 5 місце серед причин госпіталізації та 3 місце серед причин хірургічного лікування. Окремої уваги заслуговують грижі міжхребцевих дисків, які найчастіше вражають поперековий відділ (65%), рідше шийний (30%) та невелика частина охоплює грудний відділ, що становить 5%.
Dynamics of functional recovery in patients with facial palsy on the background of complex rehabilitation treatment
Keywords: Нейропатія лицевого нерва; реабілітація