Ферменти метаболізму естрогенів та прогестеронів їх рецептори при раку молочної залози - Пилипчак, Марина Ігорівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Мета і задачі: дослідження особливостей клінічного перебігу РМЗ, експресії ER i PR, акивність ароматази (АА), стероїд сульфатази (STS) і 17-бета гідроксистероїд дегідрогенази (17HSD) в пухлинній тканині молочної залози, встановлення можливості використання досліджуваних ферментів метаболізму як прогностичних маркерів при оцінці розвитку злоякісного захворювання. Об’єкт дослідження: рак молочної залози І-ІV стадій. Предмет дослідження: експресія ER та PR, АА, STS і 17β-HSD. Методи дослідження: клінічні, морфологічні, імуногістохімічні, біохімічні, статистичні
Keywords: магістерська робота; ОП "Лабораторна діагностика"; рак молочної залози; рецептори естрогену і прогестерону; ферменти метаболізму естрогену; ароматаза; стероїд сульфатаза; 17- бета гідроксистероїд дегідрогеназа