Значення вивчення ендоскопічної картини слизової оболонки бронхів у хворих на хіміорезистентний туберкульоз легень - Хлистун, В. В. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Хіміорезистентний туберкульоз легень (ХРТБ) є важким і дуже небезпечним інфекційним захворюванням з високим ризиком летального наслідку, високим рівнем епідемічної небезпеки. Хворі на ХРТБ мають більш несприятливий прогноз, лікування викликає великі труднощі. За останні роки відбувся патоморфоз не лише туберкульозу легень, але й супутньої або ускладнюючої його бронхіальної патології. Мета дослідження: встановити значення вивчення ендоскопічної картини бронхів у хворих на ХРТБ. Результати. Протитуберкульозна хіміотерапія є основним методом лікування цих хворих.