Моделювання як спосіб експлікації концепту - Андрєєва, Ольга Юріївна (My University, 2023)
В сучасних когнітивних дослідженнях існують різні типології моделей репрезентації знань. На даний час основною моделлю репрезентації знань у когнітології вважається фрейм. Поняття фрейму було запроваджене в науковий обіг М.Мінським. Вихідне визначення фрейму було доповнене його характерними ознаками і дана модель трактується тепер у науковій літературі як особливий уніфікований конструкт свідомості, як універсальна категорія, що об´єднує вербальні та невербальні знання людини, її досвід і отримує мовне вираження, є оптимальною формою для використання в ході обробки інформації.
Keywords: когнітологія; концепт; фрейм; семантика