Роль атопії у перебігу та наслідках бронхолегеневої дисплазії - Сенаторова, Г. С.; Логвінова, О. Л.; Башкірова, Н. В.; Черненко, Л. М. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
У статті представлено роль різних чинників у перебігу бронхолегеневої дисплазії шляхом виявлення ступеня впливу атопії на частоту та тривалість загострень. Виявлено, що хворі на класичну бронхолегеневу дисплазію та бронхолегеневу дисплазію доношених мають часті тривалі загострення, підвищений рівень IgE, що є предиктором формування бронхіальної астми. В статье представлена роль различных факторов в течении бронхолегочной дисплазии путем выявления степени влияния атопии на частоту и длительность обострений. Выявлено, что больные классической формой бронхолегочной дисплазией и бронхолегочной дисплазией доношенных имеют частые длительные обострения, повышенный уровень IgE, который является предиктором формирования бронхиальной астмы. The article presents the role of different factors in the course of bronchopulmonary dysplasia by identifying the degree of infl uence of atopy on the frequency and duration of exacerbations. It was found that patients with classic bronchopulmonary dysplasia, and bronchopulmonary dysplasia of term infants often have long exacerbation, increased level of IgE, which is pre announcer of bronchial asthma.
Keywords: бронхолегенева дисплазія; бронхіальна астма; IgE; діти; бронхолегочная дисплазия; бронхиальная астма; IgE; дети; bronchopulmonary dysplasia; bronchial asthma; IgE; children