Рівень інсуліну, як показник адаптаційних можливостей новонароджених дітей. - Кравець, Людмила Володимирівна (Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України, 2019)
Інсулін має складну і багатогранну дію на обмін речовин і енергії. Багато з ефектів інсуліну реалізуються через його здатність діяти на активність ряду ферментів. Інсулін - основний гормон, що знижує вміст глюкози у крові, та виконус ряд анаболічних та антикатаболічннх ефектів.
Keywords: інсулін; гестаційний вік