Структурно-функціональні зміни щитоподібної залози щурів раннього молочного періоду після пренатального антигенного навантаження - Федосєєва, Ольга Віталіївна; Федосеева, О. В.; Fedosieieva, O. V. (My University, 2015)
Вперше одержані результати щодо реактивних змін у морфофункціональному стані щитоподібної залози (ЩЗ) після внутрішньоплідної антигенної дії стафілококового анатоксину. Внутрішньоплідне введення стафілококового анатоксину призвело до формування більш вираженого утворення структурних елементів паренхіми і строми, які мали ознаки функціональної незрілості, що характеризує морфологічну картину гіпотиреозу вже після народження (щури 1-7-ї доби постнатального онтогенезу). Впервые получены результаты касательно реактивных изменений морфофункционального состояния щитовидной железы (ЩЖ) после внутриплодного антигенного действия стафилококкового анатоксина. Внутри_плодное введение стафилококкового анатоксина привело к формированию более выраженного образования структурных элементов паренхимы и стромы, имеющих признаки функциональной незрелости, характеризующую морфологическую картину гипотиреоза уже после рождения (крысы 1-7-х суток постнатального онтогенеза). We obtained results on reactive changes in the functional state of the thyroid gland after prenatal staphylococcal toxoid antigen action are fairly new. As a result of insidefetal input of staphylococcal toxoid more pronounced elements of structure in parenchyma and stroma were formed, but they showed signs of functional immaturity, leading to the presence of morphological picture of hypothyroidism after birth (postnatal day 1-7 rat ontogeny).
Структурно-функциональные изменения щитовидной железы крыс раннего молочного периода после пренатальной антигенной загрузки
Structural and functional changes of thyroid gland of rats in early dairy period after prenatal antigen load
Keywords: щитоподібна залоза; стафілококовий анатоксин; щури; щитовидная железа; стафилококковый анатоксин; крысы; thyroid gland; staphylococcal toxoid; rats