Випадок діагностики хвороби Бехчета - Оніщенко, Тетяна Євгенівна; Рябоконь, Олена Вячеславівна; Фурик, Олена Олександрівна (Ізмаїл : ЦФЕНД, 2023)
Сьогоднішні уявлення про хворобу Бехчета (ХБ) описують як системний васкуліт невідомої етіології, що характеризується рецидивуючим ерозивно-виразковим ураженням слизової оболонки рота та статевих органів, частим залученням очей та інших органів, зокрема суглобів, шлунково-кишкового тракту, нервової системи.