Вивчення антиатеросклеротичної дії гідропропілксантину у кролів - Остапенко, Андрій Олексійович; Білай, Іван Михайлович; Романенко, Микола Іванович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Метою роботи є вивчення антиатерогенної дії похідного 3-метилксантину - гідропропілксантину. Експериментальний атеросклероз у кролів викликали щоденним вигодовуванням холестерину в дозі 250 мг/кг у соняшниковій олії за методом, запропонованим М. М. Анічковим.
Keywords: антиатеросклеротична дія; гідропропілксанин; кролі; антиатеросклеротическое действие; гідропропілксантин; кроли; antiatherosclerosis activity; hydropropylxanthin; rabbits