Цифрова країна в медицині в умовах сьогодення: переваги та недоліки - Утюж, Ірина Геннадіївна; Попазова, Олена Олександрівна; Макєєва, Людмила Валеріївна; Алієва, Олена Геннадіївна; Громоковська, Тетяна Сергіївна; Потоцька, Олена Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Цифровізація вже давно охопила світ, більшість документів та справ, можна знайти та зробити в інтернеті. Останнім часом це набирає оберти та в Україні. Адже Україна – перша країна у світі, що запустила цифрові паспорти та законодавчо прирівняла їх до звичайних документів. Це впровадило режим «без паперу», відхід від деякої бюрократії, отримати довідки, оплатити комуналку, отримати направлення до лікаря також можна зробити в декілька кліків, що не просто важлива подія в історії сучасної України, а великий прорив. Звісно система ще недосконала.