Образ українського селянинав романі А. Дімарова «І будуть люди» - Зуєнко, Ярослава Мирославна (ЗНУ, 2022)
Початок повномасштабної війни з Російською Федерацією у вітчизняному літературознавстві спричинив появу нової хвилі наукових розвідок, присвячених переосмисленню травматичного минулого українського народу часів радянської окупації. Серед таких досліджень важливе місце посідає категорія студій, де аналізується соцреалістична літературна спадщина.