Оцінка спорофітного покоління ambrosia artemisiifolia - Турпак, М. С. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Пилок амброзії є одним із основних чинників довкілля, що кожен рік суттєво погіршує стан здоров’я нашого населення [Малєєва Г.Ю., Приходько О.Б., 2017]. Поліноз – це одна з шести найбільш розповсюджених хвороб людини, як у світі, так і в Україні [Малєєва Г.Ю., Приходько О.Б., 2016]. Єдиним методом боротьби з цим захворюванням є регулювання чисельності культури. Тому впровадження нових методичних підходів для вирішення проблеми є актуальним [Войтович О.М., Вальчук Т.С., 2018]. Мета роботи. Оцінка спорофітного покоління Ambrosia artemisiifolia з розробкою на цій основі методичних підходів для регулювання чисельності.
Keywords: тези доповідей