Клінічний випадок персистуючої фібриляції шлуночків серця на тлі синдрому Torsade de pointes та багаторазової електроімпульсної терапії - дефібриляції - Григор'єв, Сергій Володимирович; Попович, О. В.; Воротинцев, Сергій Іванович; Каленський, О. В.; Брилев, С. П.; Григорьев, С. В.; Воротынцев, С. И.; Каленский, А. В.; Hryhoriev, S. V.; Popovych, O. V.; Vorotyntsev, S. I.; Kalenskyi, O. V.; et al. (My University, 2020)
Проведене вивчення випадку персистуючої фібриляції шлуночків та ії лікування. Використані анамнестичні, електрокардіографічні, інструментальні дані вказують на наявність синдрому Torsade de pointes як ініціюючого фактора фібриляції шлуночків серця. Лабораторні дослідження підкреслюють важливість гіпомагніємії в патогенезі Torsades de рointes й ефективність лікування даних пароксизмів внутрішньовенним введенням 4 г 25% MgSO4. Проведено изучение клинического случая персистирующей фибрилляции желудочков и ее лечения. Использованные анамнестические, электрокардиографические, инструментальные данные указывают на наличие синдрома Torsades de рointes как инициирующего фактора фибрилляции желудочков сердца. Лабораторные исследования выявили важность гипомагниемии в патогенезе и подтвердили эффективность лечения данных пароксизмов внутривенным введением 4 г 25% MgSO4. A case of persistent ventricular fibrillation and its treatment have been studied. The history of the illness, as well as objective, electrocardiographic and instrumental data indicate the presence of Torsades de pointes syndrome as initiating factor for the development of ventricular fibrillation. Laboratory studies emphasize the importance of hypomagnesemia in the pathogenesis of Torsades de рointes and the expediency of treating these paroxysms with intravenous administrations of 25% MgSO4 4 g.
Клинический случай персистирующей фибрилляции желудочков сердца на фоне синдрома Torsade de pointes и многоразовой электроимпульсной терапии - дефибрилляции
A clinical case of persistent ventricular fibrillation on the background of Torsade de pointes syndrome and multiple electroimpulse therapy - defibrillation
Keywords: торсади; Torsades de pointes; шлуночкова тахікардія; багаторазова дефібриляція; гіпомагніємія; торсады; желудочковая тахикардия; многократная дефибрилляция; гипомагниемия; torsades; entricular tachycardia; multiple defibrillation; hypomagnesemia