Оцінка акушерських та перинатальних наслідків розродження вагітних з затримкою росту плода з урахуванням особливостей її корекції - Сюсюка, Володимир Григорович; Колокот, Наталя Григорівна; Бєленічев, Ігор Федорович (ДЗ «Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України», 2019)
Однією з головних причин перинатальної захворюваності і смертності є плацентарні порушення, які супроводжуються метаболічними зрушеннями та затримкою росту плода (ЗРП). В тім провідним патогенетичним механізмом таких порушень саме є гемодинамічні зміни в єдиній функціональній системі мати-плацента-плід [Коростіль М.О., Чорна О.О., 2016; Янюта Г.С. та співавт., 2016]. Тому, на сьогодні не викликає сумніву необхідність вдосконалення комплексу як діагностичних, так і лікувальних заходів у жінок із ЗРП. Мета роботи: дати оцінку акушерських та перинатальних наслідків розродження вагітних з затримкою росту плода з урахуванням особливостей її корекції.