Розробка спектрофотометричної методики кількісного визначення ксилометазоліну у складі лікарських форм промислового виробництва - Зеленюк, А. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Закладеність носа, ринорея, чхання, біль в області обличчя призводять до зниження якості життя, порушення сну, при затяжному перебігу – до когнітивних розладів. Оскільки утруднення носового дихання є однією з основних ознак різних форм риніту, лікування спрямоване на усунення набряку слизової оболонки і нормалізацію дренажу носової порожнини. З цією метою застосовують назальні деконгестанти. Серед цих препаратів перевагу надають похідним імідазолу, до яких належить ксилометазоліну гідрохлорид.
Keywords: тези доповідей