Еволюція хірургічних методів лікування пахових гриж - Білай, Андрій Іванович; Клименко, А. В.; Русанов, І. В.; Белай, А. И.; Русанов, И. В.; Belay, A. I.; Klimenko, A. V.; Rusanov, I. V.; Клименко, Андрій Володимирович (ЗДМУ, 2013)
Наведено дані сучасної наукової літератури стосовно лікування пахових гриж. Описано сучасні методи лапароскопічної герніопластики, а також їх переваги і недоліки. Представлены данные современной специализированной литературы относительно лечения паховых грыж. Описаны современные методы лапароскопической герниопластики, а также их преимущества и недостатки. The article shows the data of modern specialized literature concerning the treatment of inguinal hernia. It presents the modern methods of laparoscopic hernioplasty as well as their advantages and disadvantages.
Эволюция хирургических методов лечения паховых грыж
Evolution of inguinal hernia surgical treatment
Keywords: пахові грижі; лапароскопічні методи лікування; герніопластика; паховые грыжи; лапароскопические методы лечения; герниопластика; inguinal hernias; laparoscopic methods of treatment; hernioplasty