Вплив чинників середовища на виникнення та перебіг психічних порушень серед населення похилого та старечого віку - Клименко, Вікторія Іванівна; Діхтяр, А. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
На підставі медико-соціального дослідження встановлено провідні екзо- та ендогенні чинники середовища, що призводять до психічних захворювань. Доведено, що найвагомішими чинниками ризику порушення психічного здоров’я населення похилого та старечого віку є соціально-економічні. На основании медико-социального исследования установлены ведущие экзо- и эндогенные факторы, которые вызывают психические заболевания. Доказано, что ведущими факторами риска нарушения психического здоровья у населения пожилого и старческого возраста являются социально-экономические. On the basis of medico-social investigation, the leading exogenous and endogenous factors of mental disorders were determined. It was proved that the leading risk factors of mental health disturbance of elderly population were socio-economical factors.
Keywords: чинники ризику; психічні захворювання; населення похилого та старечого віку; факторы риска; психические заболевания; население пожилого и старческого возраста; risk factor; psychiatric diseases; elderly population