Клінічна характеристика лайм-бореліозу у Запорізькій області за останній 5 років - Фурик, Олена Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: визначити клінічну характеристику Лайм-бореліозу у Запорізькій області на основі ретроспективного аналізу за останні 5 років. Матеріали та методи: Проведено ретроспективний аналіз 62 медичних карт стаціонарних хворих, які проходили обстеження та лікування у КУ «Обласна інфекційна клінічна лікарня ЗОР» за період 2015-2019 роки. Критеріями виключення з дослідження був вік хворих молодше 18 років. Серед обстежених пацієнтів 38 (59,7 %) чоловіків й 24 (40,3 %) жінки. Вік хворих коливався від 18 до 79 років, середній вік склав (46±2,17) років.
Keywords: тези