3-R1-6-(R2(арилтіо)метил)-2H-[1,2,4]триазино[2,3-с]хіназолін-2-они – новий клас перспективних біологічно-активних сполук - Сметана, Є. В. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Похідні азагетероциклів, що містять функціональні групи з атомом Сульфуру є перспективними об’єктами досліджень спрямованих на створення біологічно-активних агентів. Серед загальновідомих прикладів сполук зазначеного типу, що застосовуються в медичній практиці можна відзначити цитостатичний препарат меркаптопурин, антиагрегантий засіб кангрелор, препарат для лікування подагри лезінурад тощо. Мета дослідження. Враховуючи зазначене, та встановлену раніше перспективність пошуку біологічно-активних сполук серед продуктів взаємодії 6-(хлоро(R2)метил)-3-R1-2H-[1,2,4]триазино[2,3- c]хіназолін-2-онів з N-нуклеофільними агентами, нами досліджена реакційна здатність названих хлоровмісних похідних з тіофенолом та його заміщеними.
Keywords: тези доповідей