Проблеми та перспективи підготовки сімейних лікарів на додипломному етапі - Колесник, Юрій Михайлович; Сиволап, Віктор Денисович; Михайловська, Наталія Сергіївна; Кулинич, Таміла Олегівна; Сыволап, В. Д.; Михайловская, Н. С.; Кулинич, Т. О.; Kolesnik, Yu. M.; Syvolap, V. D.; Mikhaylovskaya, N. S.; Kulinich, T. O.; Колесник, Ю. М. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Наведено регламентуючі документи щодо підготовки сімейних лікарів у вищих медичних закладах України, проаналізовано дані спеціалізованої літератури з різних аспектів взаємодії до- та післядипломного етапу навчання, розглянуто пріоритетні напрямки та першочергові завдання додипломного викладання дисципліни «Загальна практика – сімейна медицина» з урахуванням досвіду, набутого в Запорізькому державному медичному університеті. Приведены регламентирующие документы подготовки семейных врачей в высших медицинских заведениях Украины, проанализированы данные специализированной литературы, которые касаются различных аспектов взаимодействия до- и последипломного этапа обучения, рассмотрены приоритетные направления и первоочередные задачи додипломного преподавания дисциплины «Общая практика – семейная медицина» с учетом опыта, приобретенного в Запорожском государственном медицинском университете. Regulating documents for family doctors training in higher medical institutions of Ukraine are presented in this work. Literature data on various aspects of the interaction of pre-and post-training phase are analyzed, priority directions and top priority tasks of undergraduate teaching of «General practice - family medicine» discipline based on the experience acquired at Zaporozhye State Medical University are considered.
Проблемы и перспективы подготовки семейных врачей на додипломном этапе
Issues and perspectives of family doctors training at undergraduate stage
Keywords: первинна медико-санітарна допомога; сімейний лікар; додипломна, післядипломна підготовка; амбулаторія сімейного лікаря; первичная медико-санитарная помощь; семейный врач; додипломная, последипломная подготовка; амбулатория семейного врача; primary health care; family doctor; undergraduate, postgraduate training; family doctor’s outpatient clinic