Доцільність застосування інструментальних методів аналізу для стандартизації таблеток броміду 1-(β- фенілетил)-4-аміно-1, 2, 4-триазолія - Цекало, Я. Г.; Парнюк, Наталя Вікторівна (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2018)
На сьогоднішній день, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, головною причиною смертності людей в усьому світі є захворювання серцево-судинної системи, щорічно від них помирає близько 17 ,5 млн. чоловік. Звідси постає важливе питання виробництва нових високоефективних засобів для лікування серцево-судинних захворювань, зокрема артеріальної гіпертензії та ішемічної хвороби, оскільки саме ці захворювання серця є найчастішими та найнебезпечнішими, проблема лікування яких вважається складною та багатогранною. При медикаментозній терапії цих захворювань найбільш ефективно проявляють свої властивості препарати групи Р-адреноблокаторів останнього покоління. Тому метою нашої роботи стало обгрунтування доцільності застосування інструментальних методів аналізу для стандартизації таблеток броміду 1-( В-феніл етил )-4- аміно-1,2, 4-триазолія.