Тромбофілічні стани як етіологічний фактор тромбозу глибоких вен - Іващук, Дмитро Олександрович; Сідельнікова, Д. Є. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження: Проаналізувати результати діагностики хворих на тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок із виявленням тромбофілічних станів. Матеріал і методи: У клініці госпітальної хірургії за період січень 2011- лютий 2015 було проведено обстеження і лікування 38 хворих з тромбозами вен нижніх кінцівок. Тривалість захворювання до моменту госпіталізації складала в середньому 5,5 діб. Вік був від 20 до 64 років.